Çetelerle mücadelede çözüm:Yapay Zeka

Merkezi yetkililer tarafından yayınlanan son yönergelere göre Çin, düzenli olarak organize suçları ve çeteleri sıkı bir şekilde bastıracak ve bu tür yasadışı faaliyetlere karşı sert bir duruş sergileyecek. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi genel ofisleri ve Devlet Konseyi tarafından yayınlanan yönergelerin, yoğunlaştırılmış çabalarla etkili caydırıcı etkisi olması bekleniyor.

Çin Uluslararası Radyosu tarafından bildirilen haberde, yönergeler, önleme ve düzenleme, ihbarlar için ödüller, kanuna dayalı cezalandırma ve denetim dahil olmak üzere çeşitli yönlerden mekanizmaların kurulmasını ve iyileştirilmesi başlıklarından oluşuyor.

Finans, proje müteahhitliği, ulaştırma ve bilgi ağı gibi ana sektörlere öncelik verilmesi gerektiğini söyleyen kılavuzda, sorunların kökeninde ele alınması için çaba gösterilmesi çağrısında bulunuldu.

YENİ ORGANİZE SUÇ EĞİLİMLERİNİ ANALİZ EDECEK

Yeni organize suç eğilimlerini analiz etmek için diğer yeni teknolojilerin yanı sıra büyük yapay zeka, veri kullanımı, bulut bilişim gibi teknolojilerin kullanımı da teşvik edilecek. Yönergeler, organize suçlara karşı çabaların ekonomik ve sosyal kalkınmanın genel planlamasına entegre edilmesi gerektiğini de ekledi.

Ayrıca yerel bölgelerdeki üst düzey yetkililerin organize suçlara karşı proaktif tedbirler almaları ve kanun uygulama operasyonlarını desteklemeleri gereken bir hesap verebilirlik sistemi oluşturulacak. Geçen yıl nisan ayında hazırlanan yönergeler, ilgili departmanların görüşleri de dikkate alınarak son halini aldı.

Alıntı

https://www.milliyet.com.tr/