MetaHuman Creator ile dijital İnsanlar üretiliyor

Geçtiğimiz günlerde Epic Games, Unreal Engine tarafından desteklenen, şaşırtıcı derecede gerçekçi görünen insan yüzleri ve bedenleri yaratma kapasitesine sahip MetaHuman Creator isimli yazılım aracını duyurdu. Epic Games, MetaHuman Creator kullanılarak oluşturulmuş dijital insanların olduğu video ve fotoğrafları bekleyenleriyle paylaştı. 

Şirket, MetaHuman Creator aracının; filmler, video oyunları, TV ve diğer formatlar için tasarlanacak insan etkileşimli sahneler ve gerçekçi hareketler için kullanılabileceğini söylüyor. 

Epic Games’in dijital insan teknolojisi biriminden Vladimir Mastilovic yaptığı açıklamada: ’’Şimdiye kadar üç boyutlu içerik oluşturmadaki en büyük engellerden biri, gerçekten ikna edici dijital insanlar inşa etmekti.” diyor.

‘’Onlarca yıllık araştırma ve geliştirmeden sonra, Epic ailesine katılan Cubic Motion, Quixel ve 3Lateral gibi şirketler ve Unreal Engine aracılığıyla bu engel ortadan kalkıyor. Bunun bir sonucu olan MetaHuman Creator’ı tanıtmaktan heyecan duyuyoruz.’’Vladimir Mastilovic

Bu isme tanıdık olmayanlar için Epic Games’in sahip olduğu Unreal Engine’i kısaca tanıtalım. Unreal Engine, birçok video oyununun temelinde yer alan ve düzenli olarak güncellenen, gerçek zamanlı bir 3D grafik oluşturma platformudur.

Video oyunları her geçen yıl daha çok gelişiyor. Teknik olarak en etkileyici olanların ise dijital insanları barındıranlar olduğu görülüyor. İlk kez 1998 senesinde bir nişancı oyununda kullanılan platform o zamandan beri sektörde inanılmaz derecede yaygınlaştı. Unreal Engine, bugün sektöre, etkileşim içeren yeni deneyimler ve sürükleyici sanal dünyalar sunma özgürlüğünü sağlıyor. 

Gerçekçi dijital insanları hayata geçirmek çok zaman alır ve inanılmaz derecede zordur. Aylar süren araştırma ve geliştirme süreçleri, maliyetli tarama ekipmanları ve teknoloji sanatçılarından oluşacak dev gibi bir ekibe ihtiyaç duyulabilir. İşte bu noktada devreye MetaHuman Creator giriyor.

MetaHuman Creator sayesinde artık kaliteden ödün vermeden, daha hızlı, daha basit ve daha gerçekçi dijital insanlar yaratmak mümkün! Artık herkes dakikalar içinde tamamen donatılmış, saç ve kıyafet öğeleri ile tamamlanmış, istenilen özelliklerde dijital insanlar tasarlayabilecek. 

MetaHuman Creator, normalde yapımı haftalar sürecek kalitede ve gerçeklikte karakterleri dakikalar içinde yaratmanızı sağlayan bulut akışlı bir uygulama olarak tanımlanabilir. Karakterinizi bitirdiğinizde onu, tamamen donanımlı hale getirilmiş Unreal Engine’de canlandırmak için dışa aktarıp indirebilirsiniz.

MetaHuman Creator, dijital insanların inanılırlığı ve onları yaratma kolaylığı için yeni bir ölçüt belirliyor. Bu yeni yazılım aracında, yüz özellikleri doğrudan değiştirilebiliyor. Ayrıca, cilt rengi ve dişler özel olarak ayarlanabiliyor! Unreal Engine’in saç teline dayalı seçenekleri ile 30 farklı saç stili arasından seçim yapılabiliyor. Üstelik, platformda bir dizi örnek kıyafet ve 18 farklı orantılı vücut tipi de bulunuyor. 

Dijital İnsan Örnekleri

Neredeyse sınırsız olanaklara sahip olan bu yeni teknoloji ile oyuncular hayal güçlerini 3 boyutlu ortama en gerçekçi şekilde aktarabilecek. MetaHuman Creator önümüzdeki birkaç ay içinde erken erişim ile heyecanla bekleyen kullanıcılara sunulacak. Fakat o kadar beklemek istemezseniz, size dijital insanların kalitesi hakkında fikir vermek için yaratılmış iki örneği tanıtalım. 

Yukarıda görmüş olduğunuz iki dijital insan, MetaHuman Creator’da tasarlandı ve tamamlandı. Bu örnekler, animasyonları ve hareketleri yakalamaya hazır, tam donanımlı ve yüksek kaliteli karakterlerden oluşuyor.

Bunlar dışında son birkaç yılda da Unreal Engine’de giderek daha gerçekçi çalışan dijital insanlar gördük. Bunların arasında Andy Serkis ile Mike Seymour gibi gerçek isimler yer alıyordu. Ayrıca, Senua ile Siren gibi kurgusal karakterler de bulunuyordu.

Alıntı

Ayça Evli https://teknoloji.org/