Maymun beyin çipi ile bilgisayar oyunu oynar mı?

Elon Musk’ın büyük heyecana neden olan Neuralink’i, maymunların sadece zihin kontrolüyle video oyunları oynamasını sağladı. 

 Maymunların alet kullanma becerisi geliştirdiğini biliyoruz, ancak bazılar Elon Musk‘un şirketi Neuralink tarafından geliştirilen beyin implantı sayesinde video oyunları oynamaya da başladı. 

 Clubhouse uygulaması aracılığıyla konuşan SpaceX ve Tesla CEO’su, teknolojinin insanlarda kullanılabileceği bazı yolları tartışmaya başlamadan önce, cihazının bir maymunun yalnızca zihnini kullanarak oyun oynamasına olanak tanıdığını açıkladı. 

Musk, “Zihnini kullanarak video oyunları oynayabilen, kafatasında kablosuz implantı olan bir maymunumuz var” diye açıkladı ve ekledi: “Şu anda yapmaya çalıştığımız şeylerden biri, maymunların birbirleriyle zihinlerini kullanarak Pong oynamasını sağlayabilir miyiz?

Musk, Neuralink hakkında daha fazla bilgi almak için sorulan sorulara, teknolojinin birincil amacının beyin veya omurga yaralanması olan kişilerin robotik cihazları kontrol etmelerini sağlamak olacağını söyledi, ancak bir gün insanların makinelerle kaynaşmasına ve cyborg’lara dönüşmesine izin verebileceğine de inanıyor.

Alıntı

https://www.chip.com.tr