👑💰🔑Arkad’ın 7 Öğüdü ve Zenginliğin Sırrı :👑💰🔑

👑💰🔑Arkad’ın 7 Öğüdü ve Zenginliğin Sırrı :👑💰🔑

1- Cüzdanınızı Şişmanlatın :
Cüzdanınıza koydunuğunuz her on paranın sadece dokuzunu harcayın. O zaman cüzdanınız şişmanlamaya başlayacak ve elinizde ağırlaşması ruhunuzu da tatmin edecek. Bu tavsiye çok basit olduğu için, bunu basit bir iş olarak görmeyin. Gerçeklik de işte bu kadar basittir.
2- Harcamalarınızı kontrol edin :
Belki de en kabul edilmiş harcamalar arasında azaltılabilecek yada çıkarılabilecek masraflar vardır. Bir bütçe planı yapıp sadece gerekli harcamalar için paranızı kullanabilir ve gereksiz olan şeyleri çıkararak, harcamalarınızı kontrol edebilirsiniz.
3- Paranızı katlayın :
Kazandıklarınızdan ve tasarruf ettiklerinizden kenara koyduğunuz paralar sadece bir başlangıç. Çünkü bu paralar üzerinden kazandıklarımız servetimizi oluşturacak. Biriktirdiğimiz paraları kazanç getirecek ve kendini katlayacak şekilde değerlendirmeli ve yatırım yapmalıyız.
4- Paranızı kayıplara karşı koruyun :
İyi bir yatırımın ilk prensibi, ana paranın güvende olmasıdır. Eğer ana paranızın kaybolma ihtimali varsa, yatırım yapmak pek de akıllıca olmaz. Sadece ana paranızın güvenli olduğu alanlara yatırım yapmak mantıklı olacaktır.
5- Yaşadığınız yeri kâr edeceğiniz bir yatırıma dönüştürün :
Kendi evinin sahibi olan kişi, birçok iyi şeyden yararlanabilir. Böylece yaşam masraflarını azaltarak yatırım için daha fazla para ayırabilir. Zayıf bir cüzdan için beşinci çare : Kendi eviniz olsun.
6- Geleceğiniz için gelirinizi garantileyin :
Yıllar boyu güvende durabilecek bir yatırım ve kaynak yaratacak planlar yapmalısınız. Bunları öyle bir ayarlamalısınız ki, kullanmaya ihtiyacınız olduğunda rahatça paraya çevrilebilsin. Bu amaçla ev, arsa alınabilir.
7- Kazanma kapasitenizi arttırın :
Zayıf bir cüzdana karşı yedinci ve son çare: 
Kendi yeteneklerinizi besleyerek çalışmak ve daha bilgili olmak, daha çok beceri kazanmak ve kendine saygı göstermektir. Böylece dikkatle şekillendireceğiniz servetinizi gerçekleştirmek ve artırmak için, gerekli özgüveni de sağlayabilirsiniz.