Boston Dynamics İşçi Sınıfını Fena Resetliyor: Yeni bir robot üretildi

Küresel çapta popülerliğe sahip olan Boston Dynamics insan gücünü sıfıra indirebilmek amacıyla yeni bir robot tanıttı. Bu robotun daha çok lojistik alanında çalışmalar yapacağı söyleniyor. Yeni kare robotu Stretch diğer benzer cihazlara göre bazı üstün özelliklere sahip.

Öncelikle bu robot sadece kolileri taşımak için tasarlandı. Boston Dynamics şirketi normal şartlarda herhangi bir robot tasarladığı zaman bunu genel bir kullanım için piyasaya sürer. Ancak bu seferki robot sadece tek bir tane amaç için üretildi.

Boston Dynamics lojistik taşıma sistemini insandan arındırmak istiyor

Şirketin tasarladığı bu yeni araç lojistik alanında çalışan kişiler için büyük kolaylık sağlayacak. Depolarda iş gücünün insanlara kalıyor olması hem çalışanları yoruyor hem de işleri yavaşlatıyor. Firma böyle bir durumda kimsenin kazançlı çıkmayacağını düşünerek bu robotu geliştirdi.

boston dynamics stretch

Genel olarak değerlendirildiğinde son derece maliyetli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu maliyet otomasyon sistemlerinden gelmiyor. Normal şartlarda herhangi bir yere sıfırdan otomasyon sistemi kurarsanız bunun maliyeti büyük olacaktır. Fakat bu robotlar otomatik bir otomasyon sistemine sahip olacak.

Mobilite odaklı olması planlanan bu robot saatte tam olarak 800 kez hareket etme gücünü gösteriyor. Böylece insan gücü ile neredeyse aynı bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.

Alıntı

https://donanimgunlugu.com/